ΑΝΝΑ ΤΣΑΟΥΣΗ

ΑΝΝΑ ΤΣΑΟΥΣΗ

Υπεύθυνη προγραμμάτων – Δασκάλα pilates και GYROTONIC® EXPANSION SYSTEM

Βιογραφικό

Άννα Τσαούση ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική μόλις 5 ετών, στα πλαίσια της δημιουργικής απογευματινής απασχόλησης του Αρσάκειου Σχολείου. Ύστερα από μια σειρά εξαιρετικών επιδόσεων, πήρε μεταγραφή στην αγωνιστική ομάδα του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου, όπου και ασχολήθηκε σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Οι διακρίσεις δεν άργησαν, το μικρόβιο της γυμναστικής είχε μπει πια για τα καλά στο αίμα της. Έτσι η απόφαση της να γίνει γυμνάστρια ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο.

Το 1993 πέτυχε την εισαγωγή της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Aθλητισμού. Το 1997, ύστερα από τετραετή φοίτηση και αποκτώντας ειδικότητα στις “αθλητικές δραστηριότητες κλειστού χώρου” , επέστρεψε στην Αθήνα με όνειρο, να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της γυμναστήριο.

Για μια δεκαετία εργάστηκε σε γυμναστήρια των νοτίων προαστίων, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το Personal Training.

Η αγάπη της για τη γυμναστική και η δίψα της για μια καινούργια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική μέθοδο, την οδήγησαν στο studio ” Corpus Ray” της Ευγενίας Παπαδοπούλου, πρωτοπόρου δασκάλας στο χώρο του Pilates στην Ελλάδα, η οποία συνεργάζεται με την σχολή Power Pilates της Ν.Υόρκης, μια απo τις πιο αναγνωρισμένες σχολές στην Αμερική.Ύστερα από ένα χρόνο συνεχούς πρακτικής και έχοντας συμπληρώσει 600 ώρες εξάσκησης, απέκτησε τη γνώση μιας μεθόδου, που συνδυάζει την αποτελεσματική γυμναστική με τη βελτίωση μυοσκελετικών προβλημάτων, προσφέροντας ταυτόχρονα την πνευτατική και ψυχολογική ανάταση, που όλοι έχουμε ανάγκη.

Εργάστηκε για ένα χρόνο σαν δασκάλα Pilates στο studio ” Corpus Ray”. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε, στο studio της Αρσινόης Τσακαλογιάννη, στη μέθοδο GYROTONIC® EXPANSION SYSTEM , μια ακόμα πρωτοποριακή μέθοδο γυμναστικής. Δάσκαλοι της ήταν η Lucrezia Caraiola και ο Abel Horvath, ανιψιός του Julio Horvath , εμπνευστή και δημιουργού της μεθόδου .

Έχοντας αποκτήσει γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό της, αισθάνθηκε ότι είχε φτάσει η στιγμή να πραγματοποιήσει το κρυφό της όνειρο και να δημιουργήσει ένα χώρο που θα έφερε την προσωπική της σφραγίδα . Το Μάιο του 2007,γεννήθηκε το studio Equalibre με πολλή αγάπη, μεράκι και ενθουσιασμό.

Συστηματικά παρακολουθεί όλα τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα του Power Pilates, που βασίζονται στην κλασσική μέθοδο του ιδρυτή Joseph Pilates,αλλά και σεμινάρια άλλων σχολών, όπως των Basi, Polestar, Peak, Balanced Body, με σκοπό να ενσωματώσει και τις νέες τάσεις στο χώρο του Pilates ,στο τρόπο διδασκαλίας της.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Σωματείου Μεθόδου Pilates (Greek Pilates Association).

Μαθήματα

PILATES
pilates

PILATES

Το pilates είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος γυμναστικής. Επινοήθηκε από τον Joseph H. Pilates.

GYROTONIC® EXPANSION SYSTEM
gyrotonic

GYROTONIC® EXPANSION SYSTEM

Η μέθοδος GYROTONIC® EXPANSION SYSTEM αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 80' από τον Juliu Horvath.